BLOG – Négyházmajor
A nyár slágere: kovászos uborka
Mi nem tudjuk elképzelni a nyári bográcsozásokat, vagy egy jó sült halat kovászos uborka nélkül. Te is így vagy vele? Akkor a következő sorok hasznosak lesznek számodra, ugyanis körbejárjuk a kovászos uborka készítését és
BővebbenSzedjünk bodzát!
Szereted a bodzaszörpöt és érdekel egy igazán jó recept? Érdekel hogy bodzaszörpön túl mit tudnál még készíteni a bodzából? Akkor a következő sorok neked szólnak! Még van bodzavirág, így ha még nem szedtél, akkor
BővebbenMindent a medvehagymáról
Ugyan, ki ír egy egész szakdolgozatot a medvehagymáról? Hát én ? így született ez a cikk is a legfontosabb tudnivalókról a medvehagymával kapcsolatban. Áprilisban tombol a medvehagyma szezon, és mivel nem áll természetvédelmi oltalom
BővebbenA húsvéti sonka
A jó sonka fogalma mindenkinek más. Nekem korszakaim voltak ebben a tekintetben. – Varju Vili séf írása
BővebbenA nagy vegeta kérdés – kell, nem kell? – a chef és az agrármérnök megmondja 1. rész
Van aki szentül hiszi, hogy enélkül nincs húsleves, van, aki “csakazértis” kísérletezik, hogyan lehetne kihagyni. Íme az örök kérdés: kerüljön-e vegeta a húslevesbe vagy anélkül is lehet ízletes az étel? Egyáltalán miért van szükségünk
BővebbenA sajt maga a csoda
Az egyik kedvenc kérdésem, hogyha ugyanannyi pénzt kapnál a munkádért, de bármit csinálhatnál mi lenne az? Én egészen biztos, hogy sajtkészítő lennék. Ahogy a Brian életében is elhangzik: „Boldogok a sajtkészítők”.
BővebbenA piac Nekem….
A piacra járás nekem gyerekkor óta zsigerből jövő szenvedély. Nem azért, mert ennyire tudatos lennék, hanem a piacon beszerzett alapanyag számomra, mint külvárosi gyereknek egy teljesen természetes összetevője volt a mindennapoknak. Anyám rendszeres kísérője
BővebbenA nagy olaj kérdés
Milyen zsiradékkal érdemes főzni? Sok ellentétes információval találkozhatsz manapság a zsírokkal kapcsolatban. A boltokban olyan nagy a kínálat olajokból és zsíradékokból, hogy szinte lehetetlennek tűnik eldönteni mit használj. Ismerős a helyzet? Legtöbbször a tájékozatlanság
BővebbenTe voltál már disznóvágáson? Megmutatjuk, milyen!
Régen szinte minden háznál vágtak disznót, ma már egyre kevesebb helyen találozhatunk ezzel a hagyományunkkal, de szerencsére még nem tűnt el teljesen. Sőt! Szinte reneszánszát éli, és mióta nem a túlélés eszközeként, hanem rekreációs
BővebbenFarsang – a híres farsangi fánk buktatóiról
Farsang vízkereszttől egészen a húsvét előtti böjt kezdetéig tart. A farsangolás tetőpontja a busójárás vagy ha úgy tetszik „karneválozás”. Talán ez az időszak hivatott átsegíteni az embereket a sivár téli időszakon. Ehhez a hagyományhoz
Bővebben